Desert prajitura Spartak

de Gherca Daniela in Prajituri, 8 Ian 2019 | 44942 vizualizari

 

O prajitura foarte gustoasa, fina si ieftina, populara in Rusia sub numele de Spartak sau Marlenka!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 150 g zahar
  • 90 g miere
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 50 g unt
  • 350 -400 g faina
  • 20 g cacao
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 20 g amidon de porumb
  • 3 oua
  • 60 g faina
  • 120 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 30 g ciocolata alba
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Spartak:

Pentru foi:

     Intr-un ibric am pus mierea, untul, oul, laptele, zaharul si bicarbonatul, am amestecat bine si am tranferat pe focul de la aragaz, amestecand continuu, pana ce ingredinetele  isi dubleaza volumul. Dam deoparte si punem peste in acest amestec faina si cacaoa.
     Amestecam bine cu mainile, pana obtinem un aluat omogen.
Impartim aluatul in 4 parti egale si fiecare bucata o intindem pe hartie de copt de marime 20-25cm, intepam cu furculita din loc in loc si le coacem la o temperatura  de 200°C pentru circa 5 minute.
Dam deoparte si ne ocupam de crema.

Pentru crema:
        Intr-un ibric mai marisor punem faina, amidonul, ouale si zaharul, amestecam usor cu un tel si in fir subtire turnam laptele, transferam oala pe aragaz la foc mediu si amestecam continuu pana ce crema se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat o lasam sa se raceasca si la final o amestecam cu untul la temperatura camerei si esenta de vanilie dupa gust.
     Vom obtine o crema fiarta si fina.

Asamblare:

      Umplem cu crema obtinuta 3 foi, a patra foaie ramane goala. Invelim prajitura in folie de plastic si o dam la frigider pana a doua zi pentru a se inmuia foile.
     Urmatoarea zi o invelim in ciocolata topita, iar pentru model trasam linii cu ciocolata alba (ne ajutam de o punga), dar ciocolata neagra sa fie inca moale, facem totul rapid.
      Dam prajitura la rece pana in momentul servirii!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Spartak" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu piscoturi, iaurt si mandarine